A POLARTEC a lángálló és hőszigetelő katonai és outor poláranyagok nemzetközileg jól ismert amerikai gyártója.

Miután az IED robbantásainak következtében létrejött intenzív hő hatására a korábban rendszeresített harci egyenruházatok megolvadtak, a Polartec® 2003-ban megkezdte a nagy teljesítményű lángálló szövetek fejlesztését az amerikai katonaság számára.

Amikor az Egyesült Államok Különleges Erőinek szükségük volt egy aktív szigetelésre, amely mind a pihenő, mind a dinamikus szakaszban megfelelő védelmet nyújt, a harctéri tapasztalatokat figyelembe véve fejlesztették ki azt a korszerű lélegző – hőszigetelő technológiát, amely gyorsan szárad, megtartja a meleget és keringeti a légáramot. A Polartec® Alpha® termékek a gyakorlatban olyan jól teljesítettek, hogy azokat az amerikai különleges erők számára rendszeresítették. Önmagában ez a találmány teljesen új kategóriát jelentett az igényes és innovatív katonai ruházati piacon.

A munkahelyi veszélyekkel szembeni védelemre használt szövetek védő képességeinek javítása iránti igény is megnövekedett a kereskedelemben forgalmazott munkaruházatok tekintetében.

A POLARTECNÉL ma már tovább fejlesztették a kelmék tűzállóképességét, amelyek olyan védőképességet biztosítanak, amelyek a legigényesebb szolgálati és munkakörülmények között is megfelelnek a magasszintű elvárásoknak.

Minden jog fenntartva. Copyright © 2020 • uniformtextil.hu